Rubriky
2024 Česká Republika Cestovatelský deník

Českem se psem

Trasa : Černá v Pošumaví – Čistá v Krkonoších – Oblamov, Trutnov

První zastávka
Černá v Pošumaví, kemp Olšina je naše srdcovka. Pokud se podíváte po historii webu, uvidíte, že ho nevynecháme žádný rok. Nejvíc nás přitahují západy slunce nad Lipnem. Klid, pohoda. Večerní pohled na Lipno přímo z obytného auta je k nezaplacení. Spousta procházek a koupání jak přímo v kempu, tak i během toulání. Pravdou je, že to je velmi atraktivní destinace a tomu odpovídají i ceny.
Velkou, pro nás, nevýhodou je, že v kempu se platí pouze hotovostně, karty nepřijímají ani na recepci ani v restauraci. Možná to bude i jeden z důvodů, proč už kemp není tolik obsazený, jako v minulosti. Jezdí sem čím dál, tím méně lidí. Mezi karavanisty převládají cizinci a mezi stanaři pak Češi.

Brigi zde oslavila své druhé narozeniny.

Celou fotogalerii si můžete prohlédnout zde :

LIPNO

Druhá zastávka :
Jako cíl jsme zvolili Královehradecký kraj. Hlavně z důvodu plánované návštěvy Safari parku ve Dvoře Králové. Především to bylo o náhodě. Kemp byl plný a tak jsme se přesunuli na úpatí Černé hory. Do Autocampu Slunečná, Čistá v Krkonoších. Vynikající poloha kempu nabízí startovní pozici pro turistiku.  Nejedná se o TOP vybavený kemp, ale je zde k dispozici všechno, co ke kempování potřebujete. Ocenili jsme údržbu, čistotu, denně odvoz odpadků, klid. Sprchy jsou trochu retro, ale dalo se to. Personál je hodně vstřícný.  Kemp má několik částí, kde si každý najde to svoje NEJ místo. Hodně nás pozitivně překvapilo rozložení kempu, okolí a množství zeleně. Určitě tento kemp zařadíme mezi naše cíle pro příští roky.
Nevýhodou jsou pastviny s ohradníky všude kolem, a pokud si chcete zkrátit trochu cestu, je třeba dávat pozor, kde zrovna ty krávy jsou. Někdy projdete, jindy nikoli a to potom návrat do kempu se psy po hlavní silnici není žádná hitparáda. 
V kempu je koupaliště a restaurace.
Platba v hotovosti, ale na recepci jsou připraveni vytvořit QR kód, tak nemusíme počítat, na kolik dní máme u sebe hotovost.

Celé fotoalbum si můžete prohlédnout zde

Třetí zastávka :

Stále Královehradecký kraj a tentokrát jsme zvolili kemp Dolce. Konečně zde všude platba kartou. Na zaparkování obytných aut je zde velká travnatá plocha. Našli jsme si místo, kde máme svým způsobem soukromí a psí holky mohou mít delší vodítko. Jsou zde tři rybníky, několik restaurací v okolí, stánky s občerstvením. Okolí trochu známe a tak jsme podnikali i pěkné procházky. 
Co nás tady překvapilo to šílené množství vos, které štípali bez varování. Dá se říct, že nás po několika dnech vyštvali. Nedalo se to. Místní restaurace na to byla připravena. K obědu jsme dostali ke stolu i plácačku na vosy. Musím říct, že to nás docela dostalo. Jen jsme nevěděli co dřív, obědvat, ohánět se po vosách, nebo hlídat psí holky, aby je nechytaly do tlamy. 

Pokračování již brzy

Napsat komentář